Wedstrijd Wieringerwerf

Teamwedstrijden turnen kleurde vooral brons voor Texelse turnsters.

Eind april en dan beginnen aan de tweede turnwedstrijd van het seizoen. Enkele weken terug waren er de toestelkampioenschappen waar vooral op sprong goed werd gepresteerd door de Texelse turnsters en waar wat eremetaal mee naar huis genomen werd.

Ditmaal betrof het teamwedstrijden waarbij een team uit maximaal 6 turnsters  bestond en waarvan de 3 beste resultaten meetelden voor de totaal score.

In totaal waren er 5 teams waaraan de Texelse turnsters als “gasten” deelnamen. Veerle Kalk en Feline James (pupillen) turnde in de 1e wedstrijd in de oude sporthal van Wieringerwerf.  Het  team aangevuld met turnsters uit Schagen  gingen slecht van start op balk, maar wisten zich langzaam op te richten. Uiteindelijk werden ze 4e.

Daisy van der Wilde en Imke Bootsma (jeugd) gingen beter van start dan op hun eerste wedstrijd. Vooral de brugoefening van Imke was bijzonder en liet een zeldzame verbinding zien. Mede gesteund door twee sterke turnsters uit Alkmaar werd dit team met een kleine achterstand derde.

De mooiste strijd was het team waarin Melissa Zwarteveld en Elsa van der Molen het opnamen tegen drie andere sterke teams en in de hoogst mogelijke divisie van het rayon. Het gemis aan wedstrijdervaring liet zich nog wel merken. Ondanks prachtige oefeningen vielen de cijfers soms tegen omdat de reglementen niet nauwkeurig waren doorgenomen om optimale bonus binnen te halen. Tocht hoorde 6 van de 8 Texelse oefeningen bij de hoogste score van drie. Met een ervaring rijker en een derde plaats gaan deze twee turnster straks vast door naar de individuele finale.

Er was wel één Texelse turnsters die als “gast” was toegevoegd aan het team van Schagen, die met een goudgekleurde medaille huiswaarts keerde. Dat was Roos Oosterhof. In de eerste wedstrijd was eenieder al verbaasd over de overwinning bij sprong tijdens de toestelfinale. Nu bleek het geen eendagsoverwinning  te zijn. Al mee liftend op een sterk team incasseerde ze hier haar tweede goud in een maand.

Afsluitend waren de junioren/senioren in een mooie strijd op het podium aanwezig. De toestelspecialisten deden werkelijk hun best om de score zo hoog mogelijk te krijgen. Met het gecombineerde team Texel – Wieringerwaard ging het lang goed. Angst zat in het laatste toestel balk. De dames hadden nog een keer gerekend, Fleur Oosterhof, Isa Schouwstra en Dionne Daalder constateerde na afloop dat hier hun Waterloo was geweest. Ook zij moesten twee teams voor laten gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *