SUCCESVOLLE START GVT TURNSTERS

Afgelopen weekend werden in Heerhugowaard na twee jaar corona ellende de eerste turnwedstrijden georganiseerd voor de turnsters. Aangezien het seizoen al ver gevorderd is had de organisatie besloten deze wedstrijd in het teken te stellen van toestelkampioenschappen en te combineren voor eventuele doorstroming naar vervolgwedstrijden.
Naast de lange frustratie van ontzegging van wedstrijden zijn na afloop van de Olympische Spelen  ook alle voorschriften diepgrondig gewijzigd. Zowaar een uitdaging voor turnsters, trainer en jury
De turnsters en leiding van GVT waren daar dit seizoen creatief mee omgegaan, zodat een aantal van hen nieuwe combinaties of minder vaak geturnde onderdelen lieten zien welke de juryleden soms deden opschrikken. 
In totaal waren negen turnsters ingezet voor deze wedstrijden in diverse leeftijds categoriën
Zoals verwacht gingen de “top”clubs met het meeste eremetaal naar huis, maar de GVT-sters wisten desondanks toch nog beslag te leggen op 5 keer eremetaal, waarvan zelfs twee eerste plaatsen.
De GVT-medailles gingen naar Roos Oosterhof (jeugd) met een eerste plaats op sprong, Melissa Zwarteveld (pupil) brons op sprong en brons op balk. Isa Schouwstra (junioren) met een 1e plaats op brug ongelijk en Veerle Kalk 3e op sprong.
Hoogtepunten tijdens de diverse oefeningen van de Texelse turnsters waren o.a. de ‘auerbachsalto’ aan de zijkant van de balk door Melissa Zwarteveld en Daisy van der Wilde en de combinatie van Fleur Oosterhof aan de hoge ligger, zolendraai salto achterover.
Individueel maken alle turnsters goede kans op doorstroming naar de vervolgwedstrijden. Feline James  en Elsa van der Molen die beiden hun eerste wedstrijd turnden eindigden elk op een 4e plaats. Hoog genoeg om straks door te gaan naar de finale waar het ieder voor zich zal zijn. Bijzonder was de deelname van Dionne Daalder die wegens blessures en veel tegenspoed na jaren weer partij was bij de selectie van GVT. Haar rentree eindigde op een 8e plaats waarbij ze net naast eremetaal greep op de vrije oefening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *