Logo GvT

GVT

Turngroep

In deze groep trainen zowel turnsters van GVT, als turnsters van GOS uit Oudeschild. De gedachte hierachter is dat door deze combinatie een betere selectie kan worden gevormd om deel te nemen aan wedstrijden.

Pre-instappers

Jonge kinderen hebben vaak een natuurlijke souplesse waardoor zij erg gemakkelijk de bewegingen in de gymnastiek- en turnsport kunnen aanleren. Omdat veel kinderen in de moderne wereld relatief weinig bewegen verliezen zij die souplesse al snel. Willen zij dan later hogerop komen in de gymnastiek (of in andere sporten of bewegingskunsten), dan wordt het lastig om de vereiste souplesse weer op te bouwen. Dit is de reden waarom het niet ongebruikelijk is om al met kinderen van 6 jaar te beginnen met extra turntraining. Dit wil niet zeggen dat deze kinderen zo snel mogelijk worden klaargestoomd voor de wedstrijden. Het sportplezier van de pupil staat voorop, en de pupil gaat pas wedstijden doen als instapper (8 jaar).

Wedstrijdsport

Op dit moment kent de TurnGroep twee modellen voor de beoefening van de turnsport, die het best kunnen worden vernoemd naar het geografische niveau van de wedstrijden: het regionale niveau ( Noord-Holland-Noord) en het districts-niveau, met wedstrijden in Noord-Holland. 

Gymnasten die turnen op regionaal niveau trainen als regel 3 tot 4 uur per week naast de gewone gymlessen. Naast toesteltrainingen gaat het ook om lenigheid, kracht en conditie. Gemiddeld nemen deze gymnasten deel aan 5 tot 7 wedstrijden per jaar. Met kans op doorstroming naar de Districtskampioenschappen.

Gymnasten die kunnen en willen turnen op districtsniveau nemen ook deel aan de 3 tot 4 uur extra training op Texel, maar worden daarnaast aangeraden om ook aanvullende trainingen bij een vereniging aan de overkant te volgen. Bij hen gaat het om 8 tot 10 wedstrijden per jaar. Met kans op doorstroming naar de landelijke wedstrijden met als einddoel het Nederlands Kampioenschap.

Instappers en Pupillen

De instappers zijn in 2015/2016 de turnsters uit geboortejaar 2007.  Zij zullen uitkomen in de 5e divisie (D2)

De categorie pupillen wordt dit jaar gevormd door meisjes die geboren zijn in 2005 en 2006.

Jeugd

De categorie jeugd wordt dit jaar gevormd door jongedames die geboren zijn in 2003 en 2004.

Junioren / senioren

De categorie junioren wordt dit jaar gevormd door dames die geboren zijn in 2001 en 2002. Senioren zijn geboren voor 2001.