Logo GvT

GV

Texel

Na een week van onderlinge wedstrijden bij de G.V.Texel vond afgelopen zaterdag de finale plaats.

Alle nummers 1 en 2 van de recreatieve groepen konden nog 1 maal voor de ogen van het publiek en jury hun oefeningen tonen. De laatste hadden de moeilijke taak om evenwicht te zoeken in moeilijkheid en afwerking in relatie tot de leeftijd van de turners en turnsters.

Binnen een uur wisten de 16 finalisten hun oefening ten uitvoer te brengen. Geena Oostra bleek na afloop de meeste punten bij elkaar gesprokkeld te hebben en mocht uit handen van de wedstrijdleider Gerrit Verhoeven de ietwat beduimelde Heerschapsbeker in ontvangst te nemen. De beker ontleend zijn waarde aan het groot aantal namen van winnaars welke vanaf 1983 in deze bokaal zijn gegraveerd. Ook de naam van Geena zal daar aan worden toegevoegd. Warda Vinke en Isabella Gillebaard werden resp. 2e en 3e

Naast de Heerschapsbeker werd er door een scouting team goed gekeken naar het grootste jonge talent binnen de vereniging. Deze kozen uiteindelijk voor Kyara Bouthoorn wegens haar uitstraling en enthousiasme, maar ook wegens de waargenomen bewegingsvaardigheden bij deze jonge turnster.