Logo GvT

GVT

Club


Afgelopen weekend vond er in de sporthal van Schagen een zeldzaam fenomeen plaats. Op zaterdag manifesteerde daar de finale van de turncompetitie en zondag het provinciaal kampioenschap turnen.

Heel verrassend hadden een aantal turnsters van de GVTexel zich voor beide wedstrijden weten te kwalificeren zodat ze een dubbele wedstrijd in één weekend konden volvoeren.

Aan het eind van het seizoen wordt de voorgeschreven oefenstof tot bijna in de perfectie beheerst en de verschillen tussen de turnsters worden steeds kleiner. Ook de eindcijfers liggen nu ook punten hoger dan in het begin van het seizoen.
Roos Zegel mocht de spits afbijten bij de “jeugd”. Zij belandde na een zenuwslopende wedstrijd net naast het podium. Een vierde plaats die toch nog recht gaf op een medaille wegens het grote aantal deelneemsters viel haar ten deel.
GVTexel beschikt momenteel over een ruime, goed draaiende jonge selectie. Melissa Zwarteveld (instap) bleek na eerdere successen ook dit weekend de kopvrouw van dit jonge team. In beide wedstrijden wist ze beslag te leggen op de derde plaats. Balk is voor de Texelse turnsters vaak het toestel waarop de nederlaag geïncasseerd moet worden maar Melissa weet dit toestel uit te buiten. Heel stabiel werd ze op dit toestel zaterdag 4e met 14.10, maar zondag zelfs eerste met een gigantische score van 14.85 punten. Uitgaande van de ideale score is er dan in totaal 0,65 punten op de hele oefening in mindering gebracht.
Zaterdag werd Lieke van der Star 5e, Kyara Bouthoorn 9e en Juna Daalder 13e. Provinciaal werden ze zondag respectievelijk 12e, 13e en 19e Daarnaast werden Pim Hensen 17e, Veerle Kalk 23e, Julia Dubbelt 24e
Bij de pupillen werd er veel verwacht van Daisy van der Wilde. Op zaterdag maakte ze een aantal ongebruikelijke foutjes en zondag , het kan soms gebeuren, liep ze tegen een onterechte penalty van twee punten op van de jury. Zij werd respectievelijk 5e en 10e. Wikki Gtowacka turnde alleen zaterdag en werd hier 14e Op zondag werd Gijsje Keyser 18e en Roos Oosterhof 19e in deze leeftijdsklasse
De enige Texelse turnsters overgebleven in de keuze oefenstof Danielle Polderman (senior) kampt het hele seizoen al met een enkel blessure. Deze zat haar zaterdag ernstig in de weg bij vloer . De behaalde 4e plaats was dan ook voor dit moment even het hoogst haalbare.